Paskaitos dalyviai

Projektas „Kūrybinė laboratorija II“ įvykdytas

Vykdant projektą „Kūrybinė laboratorija“ buvo organizuoti 2 užsiėmimai: „Kūrybinės rašymo dirbtuvės“, lektorė S. Bernotaitė ir  paskaita „Kaip kūrybiškai formuoti savo įpročius“ , lektorė E. Šmitienė, kurie vyko Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.

Vykdydami projekto veiklas siekėme skatinti  kūrybiškumą, lyderystę, kurti naujas idėjas ir atrasti naujų veiklų. Projekto dalyviai – bibliotekininkų draugijos nariai, rajono NVO ir kitų organizacijų atstovai. Bibliotekininkų draugija jau ne vienerius metus rengia projektus, skirtus kūrybiškumo ugdymui. Siekiame tobulėti ir skatinti mokytis kitus, nes kūrybiškumas ateityje taps vienu svarbiausių įgūdžių.

Projekto veiklų dalyviai ugdė socialinius įgūdžius: kūrybingumo, pasitikėjimo savimi ir atsakomybės. Lektoriai užsiėmimų metu suteikė galimybę atsiskleisti, pažvelgti į savo įpročius ir sužinoti, kaip juos pakeisti ir  kaip prisitaikyti prie nuolat kintančios aplinkos. Skatinome ieškoti naujų idėjų ir kurti, keistis patiems ir skatinti keistis kitus, įgyjant naujų įgūdžių, padėsiančių atsiskleisti kūrybiniam potencialui, mokytis į problemas pažvelgti kaip į galimybes ir sprendimų ieškoti kūrybiškai.

Rugsėjo 23 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko „Kūrybinės rašymo dirbtuvės“ su Sandra Bernotaite, prozos autore, publiciste. S. Bernotaitė įsitikinusi, kad mes visi turime atsiminimų, patirčių, vaizdinių kurie galėtų tapti grožinio teksto pagrindu – tačiau nuo ko pradėti? Kūrybinio rašymo užduotys, kuriose reikėjo įsiklausyti ir pajausti įvairius pojūčius: garso, lytėjimo, skonio ir kvapo, dirbtuvių dalyviams suteikė naujų atradimų. Iš pradžių dalyviai manė, kad nieko negali greit sukurti, bet netikėtai gimė ir eilėraščiai, ir dainų posmai. Kūrybinės rašymo dirbtuvės bibliotekoje nesibaigė, dalyviai skirstėsi su naujomis idėjomis tolimesniam rašymui.

Rugsėjo 30 d. vyko paskaita „Kaip kūrybiškai formuoti savo įpročius“, kurią vedė psichologė Elena Šmitienė. Paskaitoje kalbėta apie įpročių susiformavimą, dekonstravimą ir galimybes juos pakeisti. Užsiėmimo metu buvo pateiktos užduotys, skirtos atrasti savo vertybes, nes būtent jos suteikia daugiausia motyvacijos.

Įgyvendindami 2019 m. projektą „Kūrybinė laboratoriją“ plėtėme bendradarbiavimą tarp Mažeikių rajono bibliotekų, mokyklų ir organizacijų. Projekto dalyviai gerino gebėjimus: ieškoti naujų idėjų ir kurti; bendradarbiauti ir dirbti komandoje, tobulėti ir prisitaikyti nuolat kintančioje aplinkoje. 2020 m. projektas „Kūrybinė laboratorija II“ šio projekto tęsinys.

Renginių reklama buvo viešai skelbiama internete, informaciniuose stenduose ir dalyvių amžius, socialinė padėtis, kiti kriterijai nebuvo vertinami ar ribojami.

Projekto rėmėja – Mažeikių rajono savivaldybė
Projekto organizatoriai – Mažeikių rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Mažeikių rajono bibliotekininkų draugija

 

Ingrida Jonušienė,
Projekto koordinatorė

Kitos naujienos